Nu kan han leva livet

Författare: Tormod Myrland Aadnesen | Publicerad: 17.09.2015 | Kategori: Sömn

– Det är viktigt att man kan njuta av livet när man är pensionär, säger Bjørn Ronald. Han blev av med sömnbesvären med hjälp av naturpreparatet Sleepwell Forte.

Han hade inte svårt att somna. Men det hände allt mer sällan att Bjørn Ronald Eilertsen fick sova gott en hel natt. Sömnproblemen började på allvar när han efter att ha jobbat i 40 år gick i pension.

– Som pensionär måste man vänja sig vid en annan rytm. För mig påverkades dygnsrytmen negativt av den nya tillvaron. Jag vaknade nästan alltid efter en timme eller två och låg och grubblade på alla möjliga problem. Och det kan jag säga: småtimmarna är inte den bästa tiden för grubbel, säger 63-åringen från Asker med ett leende.

Valde bort medicinerna

Bjørn Ronald fick så småningom sömnmedicin utskriven av sin läkare, men han slutade med den ganska fort.

– Efter några dagar kände jag mig lugnare i kroppen

– Medicinen gav mig en baksmälla som varade långt in på dagen. Jag kände mig tung och hängig i både huvudet och kroppen och hade ingen ork, säger han och berättar att han blev interesserad av att prova Sleepwell Forte efter att ha läst om en kvinna i hans egen ålder som fått bukt med sina sömnbesvär. Kvinnans berättelse påminde Bjørn Ronalds om hans egen situation och han bestämde sig för att beställa en provförpackning.

– Jag följde bruksanvisningen: två tabletter ett par timmar innan sänggåendet. För övrigt följde jag min normala kvällsrutin, som består av att läsa eller titta lite på TV innan jag går till sängs. Efter några dagar kände jag mig lugnare i kroppen. Det tog inte många dagar innan jag kunde sova oavbrutet en hel natt. Och när det var dags att stiga upp kände jag mig utvilad och redo för en ny dag.

Sover hela natten

Numera sover Bjørn Ronald 6–7 timmar varje natt, vilket är tillräckligt för att vardagen ska fungera bra. Han behöver inte längre sova middag och har fått mer energi.

– Jag känner mig mer “framåt” och får ut mer av dagarna. Som pensionär är det viktigt att kunna njuta av livet. För mig innebär det goda livet att kunna göra det jag vill, oavsett om det handlar om att sköta praktiska ting, gå en promenad i skogen eller något annat.

Det tog inte många dagar innan jag kunde sova oavbrutet en hel natt

Efter sina positiva erfarenheter rekommenderar Bjørn Ronald gärna Sleepwell Forte till vänner som har liknande sömnbesvär.

– Det känns självklart att göra det eftersom preparatet inte har några biverkningar, säger han.

Baserat på örter

Sleepwell Forte är ett örtbaserat naturtillskott som kan ha en avslappnande effekt och bidra till att man somnar snabbare och sover bättre. Sleepwell Forte innehåller tre örter som är kända för att vara sömngivande: kamomill, citronmeliss och humle.

Kamomill, citronmeliss och humle används mycket i den traditionella örtmedicinen och dess effekt har dokumenterats i en rad kliniska tester.

DOSERING

Den rekommenderade dagliga intaget är 2 kapslar/dygn. Förpackningen innehåller 60 kapslar (en månads användning)

Innehåll per dagligt intag:

  • Citronmeliss 220 mg
  • Kamomill 200 mg
  • Humle 200 mg
  • Biotin 225 μg *450%
  • Vitamin B12 9 μg *360%

* = prosent av referanseverdi

Sleepwell Forte innehåller dessutom Biotin och Vitamin B12, som bidrar till en normal psykologisk funktion och ett välfungerande nervsystem. Tillsammans hjälper dessa ämnen kroppen att falla i sömn. På så sätt bidrar preparatet på ett naturligt sätt till ett bättre sömnmönster så att du kan känna dig utvilad.

Tänk på att du bör kontakta läkare om du har allvarliga och långvariga sömnproblem.