– Nu orkar jag mer på dagarna

Författare: Omana Bender | Publicerad: 22.04.2016 | Kategori: Sömn

– Om jag inte får sova blir jag irriterad. Jag jobbar med kunder och då är det inte så kul om man är trött och det kommer en sur person. Då märker jag att jag inte är så artig som jag borde vara, säger Lise Nesse.

I 42 år har Lise jobbat på Bastöfärjan, som går mellan Horten och Moss i Oslofjorden. Hon är heltidsanställd och jobbar två veckor i sträck och är sedan ledig i två veckor.

– Det är tidvis ett ganska tungt jobb. På sommaren är det väldigt mycket att göra, men jag har klarat av jobbet ganska bra genom åren. De sista åren har jag haft problem med sömnen, och det säger sig själv att om man jobbar 12 timmar borde man sova lite mer än bara 3–4 timmar per natt.

Varaktigt problem

Lise ligger inte vaken på kvällarna och bekymrar sig för det ena och det andra. Hon har inga problem med att somna. Men att få sova djupt däremot – det är där skon klämmer.

– Jag har aldrig fått sova sju timmar per natt. Ofta har jag kunnat sova både fem och sex timmar, men de sista fem åren har det hänt att jag bara sovit två timmar, och det är ganska jobbigt, säger Lise.

Det säger sig själv att om man jobbar 12 timmar borde man sova lite mer än bara 3–4 timmar per natt, säger hon

– Jag somnar, men när jag vaknar mitt i natten har jag svårt att somna om. Man vill känna en förbättring, men så gör man inte det. Jag har använt en rad olika kosttillskott, men det har bara varit bortkastade pengar.

Efter att ha varit hos läkare trodde de att orsaken till sömnbesvären kanske var att hon vaknade för att hon slutat andas medan hon sov, så kallad sömnapné. Därför opererade hon näsan – men sömnbesvären bestod.

Jämn och oavbruten sömn

Lise såg en annons om Sleepwell Forte på Facebook och tänkte att allt är värt ett försök. I februari beställde hon sin första förpackning och sedan dess har hon använt det naturliga kosttillskottet varje dag.

– Efter 4–5 veckor tänkte jag: ”jösses, jag blir inte fyllesjuk fram mot eftermiddagen”, för det är så det brukar kännas när jag inte sovit tillräckligt. Då klarar jag inte att tänka klart, vilket har varit en utmaning på jobbet, säger Lise.

Nu har jag inga problem med att jobba i 12 timmar och jag klarar av att hänga med i svängarna utan att känna mig som jag är på väg att falla i koma

”Dagen efter”-känslan infinner sig ofta efter en natt med dålig sömn och påverkar både humöret, koncentrationen och prestationsförmågan. Idag, när Lise går till sängs, tittar hon på klockan och räknar med att hon kommer att somna inom en kvart. När hon vaknar har det plötsligt blivit morgon – och hon har fått sex timmars sömn.

– Jag sover lugnt, vrider och vänder mig inte så mycket under natten och vaknar inte efter ett par timmar. Det är helt otroligt att jag kan sova så länge, och jag är mer utvilad än jag har varit tidigare, berättar hon.

Naturligt hjälpmedel vid sömnproblem

– Nu har jag inga problem med att jobba i 12 timmar och jag klarar av att hänga med i svängarna utan att känna mig som jag är på väg att falla i koma.

Sleepwell Forte innehåller tre effektiva örter som sedan lång tid tillbaka har använts i den traditionella örtmedicinen för att motverka sömnbesvär: kamomill, citronmeliss och humle. Sleepwell Forte innehåller dessutom biotin och vitamin B12, som har en positiv effekt på kroppen och hjärnans förmåga att falla i sömn

Nu orkar jag mer på dagarna

– Självklart händer det ibland att jag vaknar på natten, men då kan jag somna om igen. Jag ligger inte och vrider på mig i timmar.

DYGNSDOS

Rekommenderad dygnsdos: 2 kapslar. Förpackningen innehåller 60 kapslar (1 månads förbrukning).

 

Innehåll per dygnsdos (DD):

Melissa Officinalis 220 mg
Chamomilla Recutita 200 mg
Humulus Lupulus 200 mg
Biotin 225 μg *450 %
Vitamin B12 9 μg *360 %
* = procent av referensvärdet

Piggare på dagarna

64-åringen från Horten har alltid varit aktiv på fritiden och tycker om att promenera. Sedan hon började med Sleepwell Forte har hon fått mer energi och orkar ge sig ut i naturen igen.

– Tidigare var det mer lockande att bara slå sig ner i fåtöljen, men nu upplever jag att jag orkar mer på dagarna. Nyligen var jag i Svalbard tillsammans med en väninna som är 68 år. Vi var som bergsgetter, säger Lise med ett leende.

– Jag kan inte säga att Sleepwell Forte kommer att fungera för alla, men för mig fungerar det, och jag har provat det mesta. Därför rekommenderar jag det till alla som har problem med sömnen, avslutar Lise.

Har du sömnbesvär och vill ha en jämn, oavbruten och jämn sömncykel under hela natten? Beställ Sleepwell Forte och få den första förpackningen för endast 149 kronor – med fri frakt!